Правильне харчування та менше домашніх завдань. МОЗ пропонує нові шкільні санітарні норми

3017 0
Для учнів першого і другого класів домашні завданні не рекомендують взагалі.
Фото: Економіка Сьогодення

Фото: Економіка Сьогодення

У Міністерстві охорони здоров’я пропонують оновити санітарні норми у школах, за якими планують скоротити години виконання домашніх завдань і збільшити кількість страв у шкільному меню, інформує прес-служба МОЗ.

Читайте також: МОЗ радить дітям вживати менш калорійну їжу. Нові норми

Зокрема, на домашні завдання не рекомендують витрачати більше 1 години у 3 – 9 класах та 1,5 години у 10 – 12 класах. А для учнів першого і другого класів домашні завданні взагалі не рекомендовані.

Також школярі та вчителі будуть мати змогу самі вирішувати як спланувати простір у класі. Крім цього, зможуть використовувати інтерактивні дошки, мультимедійні технології та пристрої. У проекті врахували можливості сучасного інженерного забезпечення (освітлення, доступу в інтернет тощо).

До щоденного шкільного меню має входити щонайменше чотири страви. Запропоновані продукти мають бути корисними для дитячого організму. До того ж, передбачена можливість організації кейтерингу. Детальніше з оновленими санітарними нормами можна ознайомитися за посиланнями.

Читайте також: Чим шкідливі шкільні лінійки: Пояснює МОЗ

У МОЗ закликають надсилати пропозиції до оновлених санітарних норм до 28 вересня у письмовому або електронному вигляді за адресою: 01601, м. Київ, вул. Грушевського, 7 або [email protected].

 
 
Вчителі зможуть використовувати інтерактивні дошки, мультимедійні технології та пристрої. Враховано можливості сучасного інженерного забезпечення (освітлення, доступу в інтернет тощо).

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!