Політична реклама

Правильно підібрані гарніри посилюють корисну дію страви

1600 0
Через небажання набрати зайву вагу, перестають їсти картоплю та зводять до мінімуму крупи. Але лікарі-дієтологи переконують, що так робити так неправильно, бо харчування тоді корисне, коли воно різноманітне.

Крім того, правильно підібрані гарніри взаємно посилюють дію компонентів, із яких вони складаються: рослинні білки краще засвоюються з тваринними, а дія жирного м'яса чи риби на підшлункову залозу та печінку пом'якшується овочевим гарніром.

Ось деякі з правильно підібраних гарнірів:

Відварне м'ясо і парові м'ясні котлети краще всього поєднуються з відварною картоплею, морквою, консервованим зеленим горошком, зеленими стручками квасолі, а також з неочищеним рисом.

До відвареної або парової риби ідеально підходить відварна картопля.

До рибних битків краще подати відварні стручки зеленої квасолі.

Курку або індичку їжте з вермішеллю із цільного борошна або з неочищеним рисом.

Гуляш із яловичини непогано поєднується з гречаною кашею.

До деяких гарнірів найкраще покласти до них кілька скибочок свіжого огірка, помідори, лимона або одну столову ложку вимоченої кислої або свіжої капусти.

Джерело: Правда. Життя

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!