Предстоятель ПЦУ Епіфаній на Стрітення відправить Літургію у Трапезному храмі лаври

1307 0
Богослужіння почнеться 15 лютого о 9 годині ранку.
Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній

Предстоятель ПЦУ митрополит Епіфаній

З нагоди свята Стрітення Господа Предстоятель Православної Церкви України та священноархімандрит Свято-Успенської Києво-Печерської Лаври Митрополит Київський і всієї України Епіфаній звершить 15 лютого 2023 року Божественну Літургію в Трапезному храмі святих Антонія і Феодосія Печерських на території Верхньої лаври.

Про це повідомляє пресслужба Київської Митрополії Православної Церкви України (ПЦУ).

«Запрошуємо українських вірних до спільної молитви. Просимо з розумінням поставитися до можливих обмежень, які діятимуть у зв’язку з воєнним станом», – йдеться у повідомленні.
 
 

Нагадаємо, цьогоріч предстоятель ПЦУ Епіфаній звершив Різдвяне Богослужіння в Успенському соборі Лаври. Це сталося вперше в історії, коли глава автокефальної Православної церкви України провів літургію в Києво-Печерській лаврі. Вдруге представники ПЦУ провели богослужіння на Водохреще

Нагадаємо, у грудні 2022 року Мінкульт рекомендував Лаврському заповіднику не продовжувати угоду з УПЦ на оренду Успенського собору й Трапезної церкви у Верхній Лаврі. Тоді ж у Києво-Печерській Лаврі зареєстрували монастир у складі ПЦУ. Намісник Києво-Печерської Лаври Павло (Лебідь) звернувся до президента з проханням не забирати в УПЦ храми київської святині. Згодом він заявив, що непродовження договору оренди є незаконним.

Ігор Ющенко

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!