Прем'єр назвав умови, за яких українці можуть виїхати на роботу за кордон

9239 0
Передумовою для виїзду є легальне працевлаштування від 3 місяців та офіційне звернення від країн, що запрошують українців на роботу.
Фото: Перший

Фото: Перший

Прем'єр Денис Шмигаль заявив, що уряд готовий до перемовин з європейськими країнами, які висловлять бажання офіційно запросити українських робітників на сезонні роботи. Однак за певних умов.

Читайте також: Попит в Європі буде тільки зростати або Чи зможуть українські заробітчани повернутися додому

Важливою передумовою, каже голова уряду, є легальне працевлаштування строком від 3 місяців із дотриманням усіх соціальних гарантій та належних умов праці українців. 

При цьому прем'єр наголосив, що уряд не отримував офіційних звернень від інших країн, окрім Фінляндії.

За словами Дениса Шмигаля, координуватиме процеси із заробітчанами урядовий офіс з питань європейської та євроатлантичної інтеграції.

Читайте також: В уряді хочуть, щоб заробітчани, які повернулись через пандемію, залишились в Україні

Зазначимо, що вчора із Києва не міг вилетіти літак МАУ із українськими заробітчанами до Лондона. Рейс спочатку заборонили, а дозволили виліт через 9 годин очікувань людей в аеропорту.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!