Прем'єр сказав, на яку підтримку може розраховувати бізнес через закриття на вихідні

1649 0
Уряд обіцяє компенсацію частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм, доступні кредити і портфельні гарантії.
Фото: Христина Гоголь

Фото: Христина Гоголь

 

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час розгляду питання про запровадження в Україні «карантину вихідного дня» назвав програми підтримки для підприємців.

Читайте також: В Україні запровадили карантин вихідного дня. Що він передбачає

«Розумію, що нові обмеження неприємні та болісні для багатьох представників бізнес-спільноти, що зайняті у ресторанній, розважальній та культурній сферах Уряд готовий підтримати наших підприємців під час посиленого карантину вихідного дня», – наголосив прем’єр.

За словами Денис Шмигаля, працюватимуть такі програми для підприємців:

  • компенсація частини зарплат робітників у зв’язку з простоєм;
  • програма портфельних гарантій, яка має запрацювати найближчим часом (до 80% кредиту буде покриватися державою);
  • можливість застосування механізму визнання «карантину вихідного дня» форс-мажорною обставиною;
  • продовження реалізації програми доступних кредитів «5-7-9», яка дає змогу отримати кредитні канікули для бізнесу (рефінансування існуючих позик фактично під 0%).

Читайте також: У Львові ресторатори протестували проти «карантину вихідного дня». Фото, відео 

Нагадаємо, що Кабінет Міністрів сьогодні, 11 листопада, запровадив в Україні так званий «карантин вихідного дня». Карантин вихідного дня в Україні запрацює із 14-15 листопада і діятиме до 30 листопада. Працюватимуть лише продуктові магазини, аптеки, оператори поштового зв'язку, атвозаправки, транспорт, готелі та ті, хто надають соціальні послуги. На вихідних заборонять масові заходи, діяльність спорт-комплексів, басейнів, розважальних зон у ТРЦ, а ресторани та кафе зможуть працювати лише на виніс. В Європейській Бізнес Асоціації уже заявили, що закриття більшості бізнесів на вихідні принесуть більше шкоди, ніж користі. 

 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!