У Львові відбудеться прем’єра фільму «Капелани». Факти про кінострічку

2357 0
У неділю, 11 жовтня, о 19:30 у храмі Різдва Пресвятої Богородиці (на Сихові) відбудеться прем’єрний показ документального фільму «Капелани» – про перебування священиків у зоні АТО. Вхід вільний. Пропонуємо кілька цікавих фактів про фільм.
фото: facebook.com/kapelany

фото: facebook.com/kapelany

У Львові фільм будуть демонструвати на стінах храму (з боку пам'ятника Івану Павлу ІІ). У випадку поганої погоди показ перенесуть до приміщення.

«Капелани» – документальний фільм режисера Валентина Дігтяренка, герої якого священики, які з перших днів війни на Сході стоять пліч-о-пліч із бійцями. Сюжет картини – історії чотирьох духівників греко-католицької церкви, які побували в найгарячіших точках АТО. В головних ролях отець Андрій Зелінський, отець Іван Ісаєвич, отець Ігор Федоришин, отець Любомир Яворський.

У фільмі знявся вихідець зі Львова отець Андрій Зелінський, якого цього року нагородили орденом «Народний герой України». Військовий капелан має три вищі освіти, серед яких американську – вивчав філософію у Стемфорді, США.

Режисером фільму став випускник Школи журналістики Українського Католицького Університету Валентин Дігтяренко. «Капелани» є дебютною стрічкою автора.

Отця Івана Ісаєвича, судового вікарія та очільника єпархійного трибунала Мукачівської греко-католицької єпархії, було двічі поранено під час АТО. Священика також нагородили найвищою недержавною відзнакою – медаллю «Народний герой України», на вручення якої о. Іван Ісаєвич приїхав до Львова, повертаючись з АТО.

Саме знайомтсво та спілкування з отцем Любомиром Яворським надихнуло режисера Валентина Дігтяренка на створення фільму «Капелани».

Львів четверте місто у якому відбудеться показ фільму. До цього його вже презентували у Києві, Тернополі та Івано-Франківську.

Робота над «Капеланами» тривала понад рік. Географія зйомок – від Закарпаття до Донбасу, а також Польща, Німеччина, Франція.

 

Джерела: kapelanstvo.org.ua, news.ugcc.ua

Опублікувала Мар'яна Федина

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!