Прем’єр-міністр доручив розібратись із ситуацією на шахті «Надія»

1882 0
Водночас він каже, що держава не має впливу на недержавні підприємства.
фото: iset-pi.ge

фото: iset-pi.ge

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль під час засідання уряду сьогодні, 2 вересня, доручив профільному міністерству вирішити проблему на шахті «Надія» у Соснівці на Львівщині. Про це пише ЕП.

«У Львівській області є напруження серед гірників шахти «Надія». Ми відсвяткували День шахтаря, але, на жаль, частина гірників не отримала своєї зарплати.

Це, фактично, недержавне підприємство. Держава не має інструментів прямої дотації коштів на це підприємство, тому доручаю і ставлю вимогу Міненерго протягом найближчого часу дати мехнізми вирішення ситуації», – сказав Денис Шмигаль.

Водночас у Міненерго повідомили, що провели аудит на шахті «Надія» і виявили численні порушення у роботі попереднього керівництва підприємства, зокрема, продаж вугілля за заниженими цінами.

Відтак у міністерстві підготували звернення у правоохоронні органи для притягнення до відповідальності  причетних до ситуації із заборгованістю.

Нагадаємо, гірники шахти «Надія» від суботи протестують у під землею проти невиплати їм зарплати на загальну суму близько 60 млн грн. Спочатку у забої було 40 гірників, сьогодні зранку – 26, адже у деяких погіршилось здоров’я. Сьогодні гірники, які залишились під землею, пообіцяли розпочати голодування. Їхні рідні вже другий день перекривають трасу до кордону з Польщею у селі Сопошин.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!