Прем’єр-міністр Хорватії відвідав Львів з офіційним візитом

1121 0
Політик прочитав лекцію в УКУ, поспілкувався з бізнесом та представниками влади.

9 грудня до Львова з офіційним візитом завітав прем’єр-міністр Республіки Хорватія Андрей Пленкович. Спершу політик навідався до Українського католицького університету, де прочитав студентам лекцію про майбутнє Європи. Також глава уряду Хорватії зустрівся з мером Львова Андрієм Садовим та очільником ЛОДА Максимом Козицьким.

Крім того, у Львові відбулася бізнес-конференція, у якій хорватська делегація також взяла участь. Як повідомляють на сайті ЛОДА, під час зустрічі йшлося про інвестиційні переваги Львівщини, зокрема інвестиційного та експортного потенціалу, також розглянули кейс створення індустріальних парків на території Львівської області.

Разом з прем’єром Хорватії Андреєм Пленковичем у складі іноземної делегації до Львова також прибули міністр територіального планування, будівництва та держмайна Хорватії Дарко Горват, міністр закордонних та європейських справ Гордан Грліч-Радман, міністр економіки та сталого розвитку Томіслав Чоріч, міністр освіти та науки Радован Фукс та інші.

Також хорватська делегація побувала на Личаківському кладовищі та на Меморіалі пам’яті Героїв Небесної Сотні.

Зазначимо, що 8 грудня премєр-міністр Хорватії також відвідав з візитом Київ, де між Україною та Хорватією уклали 5 спільних документів. Серед них – План заходів робочої групи між Україною та Хорватією на 2022/2023 роки, який передбачає обмін досвідом із Хорватією в питанні реінтеграції тимчасово окупованих територій, реабілітації ветеранів та внутрішньо переміщених осіб, протимінної діяльності та посилення національної безпеки.

Фото зі сторінки Максима Козицького та сайту ЛМР



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!