Прем’єр-міністром України став Олексій Гончарук

4650 0
Під час виступу в Раді Гончарук пообіцяв покласти край корупції у своєму Кабміні.
фото: finance.liga.net

фото: finance.liga.net

Верховна Рада 9-го скликання призначила на посаду прем’єр-міністра України Олексія Гончарука. За відповідне рішення проголосували 290 депутатів. Про це повідомляє Громадське.

Під час виступу в Раді Гончарук пообіцяв покласти край корупції у своєму Кабміні, а також наголосив на важливості потужного економічного зростання — мінімум 5-7%. Серед тактичних цілей він назвав дешеві кредити.

Окрім цього, він вважає важливим змінити імідж країни у світі, зокрема для співпраці з міжнародними партнерами і кредиторами. Щодо кредиторів Гончарук розповів, що упродовж декількох тижнів до Києва приїде місія МВФ.

Довідка

Олексій Гончарук — заступник керівника Офісу президента (з 28 травня 2019 року). У команді Зеленського відповідав за економічні питання та економічну політику, хоча за освітою — юрист.

Працював юристом на «Городнянському заводі продтоварів». У 2005-2008 роках — юрист в інвестиційній компанії PRIOR-invest (з 2006 року очолив її юридичний відділ).

У 2008 році засновує юридичну фірму Constructive Lawyers (спеціалізується на нерухомості та будівництві), у 2009 році стає головою «Асоціації допомоги постраждалим інвесторам» (що допомагає ошуканим вкладникам, які не отримали свої квартири від забудовників).

У 2014 році балотувався у Верховну Раду від партії «Сила людей» (був першим номером у виборчому списку, однак тоді партія не подолала прохідного бар’єру). Після цього був радником в уряді: спочатку — міністра екології, а згодом — міністра економічного розвитку та торгівлі. З 2015 року очолив Офіс ефективного регулювання (BRDO), який розробляє та впроваджує систему державного регулювання з метою покращення бізнес-клімату.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!