Політична реклама

Премію Кривенка-2014 отримає засновниця проекту «Єлюди – Maidaners»

1551 0
Одинадцятою лауреаткою премії імені Олександра Кривенка «За поступ у журналістиці» стала журналістка Христина Бердинських – засновниця соціального проекту «Єлюди – Maidaners», присвяченого портретам простих учасників Євромайдану.
Христина Бердинських

Христина Бердинських

Про це повідомили tvoemisto.tv в Школі журналістики Українського католицького університету. Вручення премії відбудеться 15 травня.

Христина Бердинських шість років працювала у журналі «Корреспондент». У листопаді 2013 року пішла з журналу, що змінив редакційну політику після переходу під контроль «Сім’ї Януковича». 1 грудня минулого року вона започаткувала проект «Єлюди – Maidaners», що складається з розмов із учасниками Майдану та мешканцями Сходу й Півдня України. Волонтерська команда перекладає записані Христиною історії багатьма мовами.

Цьогорічну лекцію Свободи під час вручення премії імені Олександра Кривенка прочитає кримськотатарський режисер Ахтем Сеїтаблаєв.

Нагадаємо, торік десятим лауреатом премії став засновник проекту «Наші гроші» Олекса Шалайський. Лекцію Свободи-2013 прочитала історик Наталя Яковенко, завідувач кафедри історії Києво-Могилянської академії.

Премія вручається з 2004 року у травні, до дня народження загиблого 9 квітня 2003 року Олександра Кривенка. Засновником премії є «Капітула Поступу», до якої входять друзі та колеги Кривенка – Орест Друль, Богдан Панкевич, Мирослав Маринович та інших. Раніше премію отримували Сергій Рахманін, Володимир Ар’єв і Наталія Дмитрук, Сергій Лещенко, Вахтанг Кіпіані, Марчін Войцеховський, Олена Притула, Мустафа Найєм, Юлія Мостова та Костянтин Усов.

Із 2014 року організацією щорічної лекції Свободи, визначенням лауреатів та врученням премії «За поступ у журналістиці» імені Олександра Кривенка займатиметься Школа журналістики Українського католицького університету.

Вручення премії відбудеться о 17.00 у конференц-залі філософсько-богословського факультету Українського католицького університету (Львів, вул. Хуторівка, 35а). Вхід вільний для всіх. Контактна інформація: [email protected].


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!