Зеленський заявив, що держустанови з наступного року не зможуть вимагати паперових довідок

2035 0
Президент пообіцяв кінець ери паперових документів.
Фото: З відкритих джерел

Фото: З відкритих джерел

У 2021 році жодна державна установа не зможе вимагати від українців паперових довідок чи витягів. Про це під час презентації нових проектів додатку «Дія» заявив президент Володимир Зеленський.

«Від мене є невеличкий спойлер: 2021 рік стане початком входження країни у режим paperless. Тобто ніяких більше паперів. Це стосується всіх державних органів. Жодна державна установа не зможе вимагати від українців жодних довідок, витягів чи інших нескінченних папірців, необхідних для отримання тих чи інших державних послуг», – заявив президент.

Читайте також: Ви порушили самоізоляцію або що за глюк з додатком «Дій вдома»

Він також нагадав, що онлайн уже можна отримувати дозволи від забудовника, реєструвати ФОП «за 15 хвилин», реєструвати дитину у e-малятко, користуватися цифровими правами й цифровим паспортом, з яким можна подорожувати чи відкрити банківський рахунок он-лайн. Мобільним додатком «Дія» користуються, за його словами, уже 5 млн громадян.

Нагадаємо, у мобільному додатку «Дія» з'явиться електронне свідоцтво про народження.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!