Президент Литви оголосив про новий пакет військової допомоги Україні

843 0
Сьогодні президент Литви в День державності України прибув із робочим візитом до Києва.
Фото: Верховна рада

Фото: Верховна рада

Литва надасть Україні новий пакет військової допомоги, що включає військову амуніцію та 10 бронемашин. Про це заявив президент Литви Гітанас Науседа на спільному з президентом Володимиром Зеленським брифінгу в Києві, повідомляє Укрінформ.

Читайте також: Литва виділить Україні ще 10 мільйонів євро на відновлення

Він зазначив, що Литва надавала військову допомогу Україні і на початку повномасштабного вторгнення, і в наступні місяці, а зовсім скоро продемонструє антидронові системи власного виробництва.

«Ми продовжуємо робити це зараз, і я так само не з порожніми руками приїхав. Сьогодні новий пакет — це амуніція і 10 бронемашин. Ми скоро покажемо антидрони, які виготовляються у Литві. Ми знаємо, що вам надзвичайно потрібні ці системи»,  — сказав президент Литви.

Він додав, що Литва підтримує Україну всіма своїми можливостями, надає й надаватиме військову, гуманітарну та фінансову допомогу аж до перемоги.

Нагадаємо, що сьогодні президент Литви Гітанас Науседа в День державності України перебував із робочим візитом у Києві. Він виступив з промовою у Верховній Раді, а також провів зустріч з президентом Володимиром Зеленським, під час якої вручив йому орден Вітовта Великого – найвищу державну нагороду Литви.

Додамо, наприкінці травня у Литві лише за три з половиною дні зібрали п'ять мільйонів євро для купівлі ударного безпілотника «Байрактар» для Збройних сил України. Посол України в Литві заявив, що це перший випадок в історії, коли люди збирали гроші на купівлю «Байрактара».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!