Президент МОК готовий допустити росіян до Олімпіади, попри можливий бойкот змагань Україною

1005 0
За його словами, відсторонення не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії.
Фото: ХSPORT

Фото: ХSPORT

Президент Міжнародного олімпійського комітету Томас Бах  хоче «вивчити можливість» повернення росіян та білорусів до міжнародних змагань, навіть попри готовність України бойкотувати Олімпіаду, про це повідомляє Суспільне.

Нагадаємо, 25 січня Міжнародний олімпійський комітет (МОК) оприлюднив заяву про солідарність з Україною, санкції проти росії та білорусі, а також ситуацію з відстороненням атлетів з цих двох країн. У заяві задекларований намір «вивчити можливість» повернення росіян та білорусів до змагань з дотриманням «суворих умов».

В Україні відреагували на таку заяву МОК словами про готовність бойкотувати Олімпіаду-2024, зокрема це зазначив міністр молоді та спорту та президент НОК Вадим Гутцайт. А президент України Володимир Зеленський висловив розчарування заявою МОК та запросив Томаса Баха в Бахмут.

«Це не відповідає цінностям та місії Олімпійської хартії – виключати атлетів через їх паспорт», – відповів Бах на заяву України під час чемпіонату світу з санного спорту, який триває у німецькому Обергофі.

У відповідь на запитання про ймовірну участь росіян та білорусів на Олімпіаді-2024 у Парижі, президент МОК не спростував її.

«Чи допустять їх до Парижа-2024? Ймовірно. Росіяни та білоруси могли б виступити під нейтральним прапором на Олімпіаді-2024. Місія МОК – збирати разом атлетів з усього світу, це особливий символ Олімпіади», – сказав Бах.

Водночас у відповідь на запитання про ймовірний бойкот змагань Україною, президент МОК не відповів, що виступає проти цього.

«[Бойкот] не відповідає нашій місії. Ми знаємо точку зору України, яка хоче не лише ізолювати росію як державу, але й ізолювати усіх росіян», – заявив Бах.

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!