Президент підписав новий закон "Про вищу освіту"

3768 0
Новий Закон України "Про вищу освіту" підписав Президент України Петро Порошенко. Про це у своєму Facebook повідомив міністр освіти і науки Сергій Квіт.
Фото: edu-vienna.com

Фото: edu-vienna.com

"Закон "Про вищу освіту" підписаний Президентом! Вітаю всіх. Українська вища освіта подолала пострадянські рецидиви й опинилася в іншій реальності. Саме час вищим навчальним закладам скористатися нагодою і нарешті стати автономними", - повідомив міністр.

Як відомо, закон про вищу освіту був ухвалений парламентом ще 1 липня, повідомляє Освіта.ua. За відповідне рішення проголосувало 276 народних депутатів.

Головними змінами у закону "Про вищу освіту" є: ліквідація рівнів акредитації вищих навчальних закладів, запровадження Національного агентства з якості вищої освіти та незалежних установ оцінювання та забезпечення якості вищої освіти, встановлення нового порядку набуття вищим навчальним закладом статусу національного, започаткування дослідницьких університетів, закріплення на законодавчому рівні системи зовнішнього незалежного оцінювання, розширення реальної автономії вищих навчальних закладів тощо.

Прийняття закону позитивно оцінюють представники влади, студентства та громадськості.

Що зміниться з новим законом "Про вищу освіту" читайте тут.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!