Президент підписав закон про розмитнення автомобілів на єврономерах

3399 0
Грошима, отриманими від розмитнення, поповнять Пенсійний фонд.
фото: Дмитро Ларін

фото: Дмитро Ларін

Сьогодні, 23 листопада, президент Петро Порошенко підписав закони №8487 та №8488, що легалізують ввезені в Україну автомобілі з європейськими номерами. Про це глава держави повідомляє у Facebook.

«Всі кошти від цього, від першої й до останньої гривні, підуть до Пенсійного фонду на покриття його дефіциту, на індексації пенсій, на виплати в першу чергу тим, хто отримує мінімальну пенсію. Це чітко й недвозначно передбачено законом», – каже Петро Порошенко.

Закони №8487 та №8488 президент називає непростим компромісом між державою та фактичними власниками авто. Він додає, що Пенсійний фонд регулярно звітуватиме про обсяги коштів, отриманих від легалізації авто.

Читайте також: Я прийшов – авта нема. Як у Львові забрати машину зі штрафмайданчика

«Власників закликаю у передбачений законом термін скористатися пільговим порядком розмитнення і утриматися від акцій протесту. Без податків не буває армії, без податків не буває доріг, без податків не буває освіти. І державу будують не президенти, не уряди, не депутати, а платники податків. Це має стати аксіомою, і підписання зазначених законів – крок у тому напрямку. Дякую усім за розуміння і здатність до компромісу», – зазначає Петро Порошенко.

Нагадаємо, активісти ГО «АвтоЄвроСило» провели низку акцій протесту з блокуванням доріг по всій Україні з вимогою скасувати закони №8487 та №8488. Після того, як міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив, що поліція розблокує дороги і, в разі потреби, у жорсткий спосіб, вони припинили протести. Натомість активісти заявили, що переформатовуються і вимагатимуть у президента ветувати зазначені закони.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!