Президент підписав закон про заборону суцільної вирубки Карпатських лісів

1844 0
Заборона має дозволити уникнути ситуацій, коли під виглядом санітарних рубок, вирубують частину ялицево-букових деревостанів.
фото: Високий Замок

фото: Високий Замок

Президент України Володимир Зеленський підписав закон  про заборону на суцільну вирубку ялицево-букових лісів на гірських схилах Карпат. Наприкінці жовтня за цей проєк закону проголосувала й Верховна Рада.

Тепер за законом забороняється суцільна вирубка в гірських ялицево-букових дерев у високогірних Карпатського регіону України. Законом також відновили мораторій на вирубку лісу в Карпатах, який не діяв із 2011 року.

Читайте також: На Львівщині планують створити карту вирубки лісів

Однак заборона не поширюється на розробку суцільних вітровалів і буреломів, а також пошкоджених хворобами та шкідниками насаджень. Цим законом хочуть уникнути ситуацій, коли під виглядом проведення санітарних рубок, суцільним методом вирубують значну частину ялице-букових деревостанів.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!