Президент підписав закон про збільшення зарплат і пенсій

4125 0
Президент України Петро Порошенко підписав зміни до держбюджету на 2015 рік (щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати).
Фото: telegraf.com.ua

Фото: telegraf.com.ua

Під час підписання закону на засіданні Національної ради реформ Порошенко висловив надію, що владі вдасться відновити економічне зростання в Україні в наступному році і забезпечити збільшення соціальних стандартів в більш широких масштабах.

17 вересня Верховна Рада підтримала урядовий законопроект № 3060 про внесення змін до держбюджету на 2015 рік щодо підвищення прожиткового мінімуму і мінімальної заробітної плати.

Читайте також: На скільки зростуть зарплати й соціальні виплати? Інфографіка

Закон передбачає перенесення індексації прожиткового мінімуму та мінімальної заробітної плати з 1 грудня на 1 вересня 2015 року.

Документ встановлює з 1 вересня 2015 року прожитковий мінімум на одну особу в розрахунку на місяць у розмірі 1 тис. 330 грн, для працездатних осіб – 1 378 тис. грн, для осіб, які втратили працездатність – 1 074 тис. грн з відповідним збільшенням витрат на оплату праці, пенсійне забезпечення, допомога сім'ям з дітьми та одноразові допомоги, стипендії аспірантів і докторантів. Загалом зарплати і пенсії зростуть на 13-18%.

Джерело: dt.ua

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!