Президент пообіцяв українцям безвізовий режим вже за місяць

5540 0
Президент Петро Порошенко заявив, що до проведення Саміту Україна-ЄС в Брюсселі 24 листопада для громадян України буде запроваджено безвізовий режим з Євросоюзом.
фото:zn.ua

фото:zn.ua

Про це він сказав в інтерв'ю українським телеканалам, повідомляє прес-служба глави держави.

«Я впевнений в тому, що документи про надання Україні безвізового режиму повністю будуть підписані та ратифіковані Європарламентом. Не маю жодного сумніву. Можу навіть сказати до якої дати – це відбудеться до 24 листопада. Тому що 24 листопада відбудеться Саміт Україна-ЄС, і ми домовилися, що на цей Саміт документи будуть готові», – заявив Порошенко.

За його словами, було проведено ряд переговорів, в ході яких Україна заручилася підтримкою більшості політичних сил в Європарламенті. Мова йде про Європейську народну партію, соціалістів, лібералів і консерваторів, уточнив він.

Читайте також: Закордонні біометричні паспорти подешевшають для українців

«Ми маємо абсолютну більшість у Європарламенті з приводу ратифікації Угоди про безвізовий режим», – запевнив президент.

Він пояснив, що затримка була викликана розробкою механізму призупинення безвізового режиму для країн. Однак вона пов'язана не з Україною, а з деякими країнами Близького Сходу. Зараз переговори з Україною прискорили розгляд цього механізму призупинення. Мова йшла, зокрема, про суперечку між владою Європарламенту і повноваженнями Єврокомісії.

«Я дуже сподіваюся, що порозуміння буде знайдено. На наступному тижні буде проголосовано механізм зупинення і буде знайдений компроміс», – розраховує глава держави.

Нагадаємо, раніше Комітет Європейського парламенту з питань громадянських свобод, юстиції та внутрішніх справ проголосував за внесення України до списку країн, з якими Євросоюз вводить безвізовий режим.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!