Президент посмертно нагородив орденом загиблого львів’янина

2139 0
Президент Петро Порошенко відзначив нагородами 60 військових Збройних сил України та чотирьох співробітників Міністерства внутрішніх справ посмертно. Серед нагороджених – дніпропетровець родом зі Львова старший лейтенант Андрій Бернацький, якого відзначили орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.
фото: memorybook.org.ua

фото: memorybook.org.ua

Андрій Бернацький (позивний Світляк) був заступником командира роти з озброєння у складі 93-ї окремої механізованої бригади. Загинув 16 жовтня 2014 року, потрапивши в засідку під час розвідки на бойовому завданні поблизу села Михайлівка, що знаходиться біля Горлівки (Донецька область). Андрій, прикриваючи товаришів, загинув від кулі снайпера, яка влучила у серце між пластинами бронежилету.

Андрія Бернацького та ще 63 бійців, загиблих на Донбасі, Президент посмертно відзначив «за особисту мужність і високий професіоналізм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».

Додамо, що в Дніпропетровську в Андрія Бернацького залишилися дружина і 12-річна донька. У Львові – мама з батьком. Він був активним учасником дніпропетровського Євромайдану.

Серед 64 нагороджених Президентом – військові, які загинули в період з серпня 2014 року до лютого 2015 року, в тому числі в боях під Іловайськом та Дебальцевим. Більшість нагороджених бійців були поховані у Запорізькій та Дніпропетровській областях як невпізнані особи, пізніше їх ідентифікували за результатами ДНК-експертизи, і вони були перепоховані в рідних місцях.

Указом Петра Порошенка вісім військових посмертно нагороджено орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня, 52 військових посмертно – орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Ще чотирьох загиблих співробітників МВС відзначено орденом «За мужність» ІІІ ступеня.

Джерело: IA ZIK


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!