Президент присвоїть статус «Національний» військовій академії у Львові

1967 0
У понеділок, 21 вересня, в Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного у Львові із робочим візитом перебуватиме Президент України Петро Порошенко, повідомив Регіональний медіа-центр Міністерства оборони України у Львові.
фото: gazeta.lviv.ua, patrioty.org.ua

фото: gazeta.lviv.ua, patrioty.org.ua

Під час цього візиту Президент України присвоїть вищому військовому навчальному закладу статус «Національний».

Того ж дня, президент України разом з Генсеком Нато Йенсом Столтенбергом відкриють навчання на Яворівському полігоні.

Довідка. Свою історію Академії сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного веде з кінця XIX століття, коли Галичина була під владою Австро-Угорської імперії та Польщі (1899-1939р.р.), продовжуючи своє існування в роки радянської влади (1939-1991р.р.). Після набуття училищем статусу вищого навчального закладу на спеціальному факультеті з серпня 1971 року навчалися військовослужбовці більш ніж 20 країн Східної Європи, Азії, Африки та Латинської Америки.

Зі здобуттям Україною незалежності, створенням власних Збройних Сил розпочинається нова сторінка в історії Львівського військового інституту. Відповідно до Постанови Кабінету Міністрів України № 490 від 19.08.1992 року 8 жовтня 1993 року на базі Львівського вищого військового училища і військових кафедр цивільних вищих навчальних закладів м. Львова було створено вищий військовий навчальний заклад нового типу, який першим в Україні був тісно інтегрований із системою цивільної вищої освіти, зокрема з Національним університетом «Львівська політехніка».

У тісній інтеграції з базовим університетом Львівський військовий інститут розпочав з 1993 року готувати офіцерів за п'ятнадцятьма спеціальностями, зокрема такими, як «Бойове застосування механізованих підрозділів», «Бойове застосування аеромобільних (парашутно-десантних) підрозділів» (курсанти цих спеціальностей були переведені до Одеського інституту Сухопутних військ в 1995 році), а також за спеціальностями «Фінансове забезпечення і економіка бойової та господарчої діяльності військ», «Правознавство» тощо.

З 1 вересня 2009 року згідно з Постановою Кабінету Міністрів України від 13 травня 2009 року № 467 Львівський ордена Червоної Зірки інститут Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного виведено зі складу Національного університету «Львівська політехніка» і перетворено в Академію сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного з утворенням в її складі військового коледжу сержантського складу.

За матеріалами: lviv.tv, vgolos.com.ua, uk.wikipedia.org.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!