Президент України підписав закон про підтримку культури й туризму на карантині

1366 0
Вносять зміни і до закону «Про оренду державного та комунального майна», аби унормувати надання платних послуг у галузі культури та мистецтв.
фото: www.skyscrapercity.com

фото: www.skyscrapercity.com

Президент Володимир Зеленський підписав закон стосовно державної підтримки галузей культури, креативних індустрій, туризму, малого і середнього бізнесів в умовах карантину. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

«Креативні індустрії, заклади культури – серед тих, хто найбільше постраждав від карантину. Адже їхня діяльність зупинилася майже повністю, й зараз вони живуть у цілковитій невизначеності. Це цілі сфери економіки, які нині перебувають на межі виживання. Вони також сплачують податки й дають людям робочі місця, тому потребують не меншої підтримки, ніж традиційні галузі бізнесу», – каже Президент.

Читайте також: У 2020 році у Львові акцентуватимуть на культурі

Закон № 692-IX «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо державної підтримки сфери культури, креативних індустрій, туризму, малого та середнього бізнесу у зв'язку з дією обмежувальних заходів, пов'язаних із поширенням коронавірусної хвороби» Верховна Рада ухвалила в другому читанні 16 червня. Його підтримали 343 народні депутати.

Документ встановлює зменшення плати за оренду майна за вимогою наймача закладу культури, який виконує підприємницьку діяльність з використанням цього майна, впродовж усього часу, коли його не використовували.

Читайте також: Культура – це не лише розваги. Навіщо Львову перший в Україні Конгрес культури

Також документ надає додаткові можливості для радіо через спрощення процедур через зміни до закону «Про рекламу» та поширює держпідтримку кінематографії у формі державної субсидії на розвиток кінопроєктів. Для національних ігрових, анімаційних, документальних, фільмів для дитячої аудиторії (з урахуванням художньої та культурної значущості), художньої та культурної значущості (авторських), телевізійних, серіалів та фільмів-дебютів вона може бути в обсязі до 100% включно загальної кошторисної вартості.

Вносять зміни і до закону «Про оренду державного та комунального майна», аби унормувати надання платних послуг у галузі культури та мистецтв.

Кабінет міністрів у місячний термін з дня набрання чинності закону має розробити та затвердити порядок і умови держпідтримки кінематографії у формі державної субсидії на розвиток кінопроєкту. Також уряд має затвердити перелік платних послуг, які можуть надавати державні й комунальні заклади культури, що не є орендою.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!