Політична реклама

Президент України пропонує повернути на всі телеканали сурдопереклад і субтитри

1383 0
Президент України Віктор Янукович пропонує зобов‘язати телерадіокомпанії всіх форм власності здійснювати субтитрування телепередач, фільмів та новин.

Президент ветував Закон «Про внесення змін до статті 43 і 49 Закону України «Про телебачення і радіомовлення», прийнятий на основі законопроекту № 8214, яким парламент вирішив ввести обов’язкове субтитрування та сурдопереклад новин й офіційних повідомлень. - інформує "ВКурсе".

У своїх пропозиціях Президент висловив невдоволення тим, що транслювати новини та офіційні повідомлення з сурдоперекладем чи субтитруванням по зазначеному закону зобов‘язані тільки державні та комунальні телерадіоорганізації.

Замість цього Янукович пропонує зобов’язати всі телерадіоорганізації, незалежно від форми власності, здійснювати субтитрування або переведення на жестову мову, при чому не тільки офіційних повідомлень, а й кіно-, відеофільмів, передач і програм в порядку та на умовах, визначених Кабінетом Міністрів.

Нагадаємо, згідно з прийнятим законом, субтитруванню і (або) сурдоперекладу підлягають лише повідомлення Верховної Ради, Президента, Кабміну, Конституційного Суду, Верховної Ради АРК, органів місцевого самоврядування та місцевих виконавчих органів.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!