Президент України призначив гранти чотирьом науковцям із Львівщини. Перелік

2321 0
У розпорядженні розмір гранту не вказали.
Фото: 24tv.ua

Фото: 24tv.ua

Володимир Зеленський призначив гранти чотирьом науковцям із Львівщини. Відповідне розпорядження опублікували на сайті президента України.

Президентські гранти на проведення власних досліджень отримали:

Віталій Тельвак  – доктор історичних наук, професор кафедри давньої історії України та спеціальних історичних дисциплін Дрогобицького державного педагогічного університету імені Івана Франка. Ґрант отримав для наукового дослідження «Українські та польські інтелектуали в другій половині ХІХ — першій третині ХХ ст.: співпраця, конфлікти, досвід для сьогодення».

Олександр Гриценко – доктор технічних наук, доцент кафедри хімічної технології переробки пластмас НУ «Львівська політехніка». Отримав ґрант для наукового дослідження «Розроблення перспективних технологій формування високоефективних гідрогелевих пов’язок медичного призначення»;

Ростислав Панчук – доктор біологічних наук, старший науковий співробітник Інституту біології клітини Національної академії наук України (розташований у Львові на вул. Драгоманова). Грант отримав для наукового дослідження «Структурно-функціональні закономірності, що визначають протипухлинну активність ангуциклінових антибіотиків родини ландоміцинів».

Юрій Токов – доктор фізико-математичних наук, завідувач відділу Інституту прикладних проблем механіки і математики імені Я. С. Підстригача Національної академії наук України (розташований у Львові на вул. Науковій). Грант отримав для наукового дослідження «Розробка аналітичне-числових методів дослідження температурних та залишкових напружень в товстостінних неоднорідних елементах трубопроводів».

Читайте також: Львівські студенти вибороли золото та срібло на Чемпіонаті Європи з шахів

Додамо, що практику надавати докторам наук президентські гранти для проведення наукових досліджень розпочали ще у 2008 році. У розпорядженні розмір ґранту не вказали.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!