Президент України призначив уповноважену з питань волонтерства

2694 0
Основними завданнями її є підтримка волонтерської діяльності, забезпечення гарантій дотримання прав й законних інтересів волонтерів.
фото павла паламарчука для day.kyiv.ua

фото павла паламарчука для day.kyiv.ua

Володимир Зеленський призначив уповноваженою президента з питань волонтерської діяльності Наталю Пушкарьову. Про це повідомляє Громадське з посиланням на указ на сайті президента.

Основними завданнями уповноваженої є підтримка волонтерської діяльності, забезпечення гарантій дотримання прав й законних інтересів волонтерів. Також вона може подавати президенту пропозиції щодо підтримки волонтерства та припинення порушень у цій сфері.

Уповноважена може вносити на розгляд президента пропозиції щодо підготовки проєктів законів та інших документів з питань підтримки волонтерства і брати участь в аналізі законів, які надійшли на підпис главі держави, та законопроєктів, які пропонуються для внесення президентом на розгляд Верховної Ради.

Читайте також: Волонтери фронту: Хто у Львові допомагає військовим

Крім того, вона має проводити заходи, спрямовані на забезпечення, відновлення порушених прав і законних інтересів волонтерів, та повідомляти громадськість про такі заходи та їхні результати.

До зони відповідальності уповноваженої також входить підготовка заходів за участю президента України, зокрема міжнародного характеру, з питань, які стосуються підтримки волонтерської діяльності.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!