Президент відзначив нагородами ще 139 військовослужбовців України

6243 0
Звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – посмертно – отримав майор Павло Сбитов з Львівщини.
Фото: Сокільницька територіальна громада

Фото: Сокільницька територіальна громада

Президент Володимир Зеленський підписав укази про відзначення державними нагородами 139 військовослужбовців та про присвоєння звання Героя України шістьом військовикам. Про це він повідомив у своєму зверненні до українців.

«Я підписав указ про відзначення державними нагородами 139 військовослужбовців Збройних Сил України, які відзначилися в обороні нашої держави. 32 з них – посмертно», – каже він.

Читайте також: Звання Героя України вперше посмертно присвоїли жінці

Також підписаний указ про присвоєння кільком військовослужбовцям звання Герой України з удостоєнням ордена «Золота Зірка» – посмертно. Зокрема, Указ Президента України №139/2022 звання Героя України присвоєно:

  • полковнику Валерію Гудзю – за героїчну оборону Попасної в Луганській області
  • полковнику Сергію Котенку, завдяки мужнім діям та особистій рішучості якого знищено кілька колон ворожої техніки
  • полковнику Олександру Мариняку, завдяки рішучості якого під час оборони Київської області знищено велику кількість солдатів противника, скупчення паливозаправників та ворожої техніки.
  • майору Павлу Сбитову, завдяки професіоналізму та рішучим діям якого було організовано знищення кількох великих підрозділів ворога.
  • старшому лейтенанту Дмитру Дозірчому, ефективні дії якого при обороні Херсонської області дали змогу нашим силам вийти з оточення і продовжити боротьбу
  • старшому лейтенанту Володимиру Сидунцю, завдяки діям якого знищено дивізіон російських «Іскандерів».

 

Нагадаємо, що кілька днів тому, президент України Володимир Зеленський підписав указ №122/2022 про присвоєння звання Героя України ще 14 захисникам. Відповідні звання присвоїли «за особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі».


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!