Президент закликав бізнес підвищити зарплати українців на 20-30%

2581 0
Петро Порошенко зазначив, що сьогодні роботодавці платять на 22% менше податків з фонду оплати праці і це повинно призвести до збільшення зарплат працівників.
фото: bigmir)net

фото: bigmir)net

Підвищення зарплат українців у зв'язку зі зниженням єдиного соціального внеску з початку року на 22% має становити мінімум 20-30%. Як інформує УНІАН, про це під час засідання Національної ради реформ заявив президент України Петро Порошенко. «Підвищення зарплати має бути на 20-30% – це мінімум», – сказав Порошенко.

Президент зазначив, що оскільки роботодавці платять на 22% менше податків з фонду оплати праці, то це має сприяти збільшенню зарплат працівників. «У мене прохання одне: віддайте це вашим працівникам», – закликав Порошенко.

Президент додав, що це сприятиме підвищенню платоспроможності населення і попиту, також збільшаться надходження до місцевих бюджетів у вигляді податку на доходи фізичних осіб. «Це дуже потужний стимул для того, щоб ми прагнули до детінізації і не виплачували зарплати в конвертах», – сказав Порошенко.

Нагадаємо, за словами голови Державної регуляторної служби України Ксенії Ляпіної під критерії зниження єдиного соціального внеску майже у два рази потрапляють менше 10% платників податків.

Опублікувала Наталія Середюк


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!