Президент закликав мобільних операторів пришвидшити покриття інтернетом дороги та вагони Укрзалізниці

1614 0
Зокрема, він закликав пришвидшити встановлення вишок 3G та 4G у «маленьких містечках, пасажирських поїздах Укрзалізниці та на дорогах».

Президент України Володимир Зеленський обговорив з найбільшими операторами мобільного зв’язку покриття сіл, містечок та доріг України високошвидкісним мобільним інтернетом. Про це йдеться у повідомленні Офісу президента.

Зокрема, він закликав пришвидшити встановлення вишок 3G та 4G у «маленьких містечках, пасажирських поїздах Укрзалізниці та на дорогах», які будують в межах «Великого будівництва».

«Зараз в Україні 5 тисяч 800 маленьких містечок, де немає зв’язку. Я сам бачу це, коли їжджу в ці містечка. І не секрет, що на деяких дорогах люди по пів години не мають жодного зв’язку взагалі. Треба змінювати це, і змінювати швидше... Я розумію, що технологічно, напевно, це складно зробити, але ви бачите, що такі інфекції й такі виклики – вони не чекають наших з вами планів. Країну треба з’єднати не лише дорожньою інфраструктурою, а й віртуальною», — каже він.

Читайте також: S-Bahn для Львова. Чого бракує для запуску міської електрички

На його думку, покриття мобільним інтернетом дозволить покращити рівень життя людей, особливо в умовах пандемії коронавірусу

Нагадаємо, як повідмляв раніше в інтерв'ю ексміністр інфраструктури Володимир Омелян, інтернет у поїздах, зокрема і в «Інтерсіті» та «Інтерсіті+» виключно господарське питання «Укрзалізниці». На його переконання, там є корупційна схема, яка не дозволяє нормально його запустити. При бажанні цю проблему можна вирішити впродовж пів року і забезпечити в усіх потягах «Інтерсіті», а в подальшому — і в інших, нормальний інтернет-зв’язок.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!