Президент Зеленський нагородив «За мужність та відвагу» львівських десантників

1804 0
Окрім цього, нагороди отримали ще чотири бригади.
Фото: Армія Інформ

Фото: Армія Інформ

Президент України Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 80 окрему десантно-штурмову бригаду. Йдеться про військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України чисельністю у бригаду, що базується у Львові. Про це повідомили у Генеральному штабі ЗСУ.

Окрім цього, нагороди отримали ще чотири бригади. 

«Указом Президента України №450/2022 від 28 червня відзначили почесною відзнакою «За мужність та відвагу» такі військові частини Десантно-штурмових військ Збройних Сил України: 25 окрема повітряно-десантна Січеславська бригада, 79 окрема десантно-штурмова бригада, 81 окрема аеромобільна бригада та 95 окрема десантно-штурмова бригада», – йдеться в повідомленні.

Читайте також: Президент Зеленський присвоїв державні нагороди ще десяткам українських захисників

Додамо, що почесну відзнаку «За мужність та відвагу» присвоює президент України за поданням Головнокомандувача ЗСУ, керівника державного органу, що керує утвореним згідно з законом військовим формуванням. У разі відзначення військової частини почесною відзнакою «За мужність та відвагу» до трубки верхівки древка Бойового прапора прикріплюється двостороння стрічка зеленого захисного кольору, обшита по периметру золотавим кантом.

На одному кінці стрічки з обох сторін золотавими літерами вишиті напис «ЗА МУЖНІСТЬ ТА ВІДВАГУ» і зображення Знака Княжої Держави Володимира Великого. Інший кінець стрічки з обох сторін прикрашений рослинним орнаментом та зображенням медальйона-підвіски Знака президента України. 

Нагадаємо, що напередодні президент України Володимир Зеленський нагородив почесною відзнакою «За мужність та відвагу» 223 зенітний ракетний полк імені Українських Січових Стрільців, який базується на Львівщині. Окрім цього, до Дня піхоти Збройних Сил України відзнаку від президента отримали сім бригад Сухопутних військ. Серед них – 24-та окрема механізована бригада імені короля Данила.

Для довідки

80-та окрема десантно-штурмова бригада (80 ОДШБр, в/ч А0284, пп В3720) – військове з'єднання у складі Десантно-штурмових військ Збройних сил України. Базується у м. Львів. На початку 1990-х частина була навчальним центром, згодом переформована на бригаду. З 2016 року бригада була переформована на десантно-штурмову і отримала танковий підрозділ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!