Президент Зеленський пропонує підвищити зарплату до 5 тисяч гривень вже у вересні

1227 0
Основним джерелом для фінансування таких збільшених заробітних плат стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу.
Фото: volynnews.com

Фото: volynnews.com

Президент України Володимир Зеленський подав на розгляд українського парламенту законопроект «Про внесення змін до Державного бюджету на 2020 рік» стосовно збільшення розміру мінімальної заробітної плати до 5 тисяч гривень вже з 1 вересня цього року. Про це повідомляє пресслужба глави держави.

Як зазначила заступниця керівника Офісу президента Юлія Ковалів, Верховна Рада розгляне та затвердить зміни до основного фінансового документа до кінця серпня на позачерговій сесії. Також вона назвала це «першим кроком для підняття соціальних гарантій громадянам».

Читайте також: Президент закликав бізнес підвищити зарплати українців на 20-30%

За словами Юлії Ковалів, відповідно до запропонованих змін до бюджету, основним джерелом для фінансування таких збільшених заробітних плат стане насамперед економія на обслуговуванні державного боргу.

Також вона нагадала, що минулого тижня Кабмін схвалив макроекономічний прогноз на наступний рік, у якому також передбачили двоетапне підвищення мінімальної зарплати – до 6000 та 6,5 тис. грн у 2021 році.

«На цій базі плануватиметься бюджет на 2021 рік, який, як передбачено законом, буде подано урядом до парламенту 15 вересня цього року», – додає вона.

Читайте також: Пенсія за віком у 2020 році. Хто має право

Нагадаємо, що напередодні прем'єр-міністр Денис Шмигаль заявив, що Кабінет міністрів запланував три етапи підвищення мінімальної зарплати на наступний, 2021 рік. Так, із 1 вересня МЗП мала би зрости до 5000 грн (+277 грн або +5,9%). З 1 січня 2021 року МЗП зросте до 6000 грн (+1000 грн або +20%). З 1 липня 2021 року МЗП зросте до 6500 грн (+500 грн або +8,3%).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!