Президент Зеленський виступив в академії Сухопутних військ і вручив державні нагороди курсантам

1028 0
За роки незалежності в Національній академії Сухопутних військ підготували понад 10 тис. висококласних фахівців для ЗСУ.
фото: пресслужба офісу президента

фото: пресслужба офісу президента

У межах робочої поїздки до Львівської області президент України Володимир Зеленський відвідав Національну академію Сухопутних військ імені гетьмана Петра Сагайдачного та ознайомився з організацією навчально-виховного процесу в закладі. Також глава держави вручив викладачам і курсантам державні нагороди.

«Ви знаєте, хто наш ворог, на що він здатний. Ви знаєте, що ми робимо абсолютно все для перемоги в цій війні. Ви знаєте, що й після нашої перемоги цей сусід України не зникне», – сказав він під час виступу.

Читайте також: У Львові зустріли президента Туреччини. Фото

Саме тому, як наголосив Володимир Зеленський, ЗСУ та всі, хто може ефективно захищати нашу державу на полі бою, є й залишатимуться фундаментом безпеки українського народу.

«А патріотичний, освічений, компетентний і просто порядний офіцер є й завжди буде центральною фігурою в системі оборони української державності», – зазначив президент.

Володимир Зеленський зауважив, що від якості навчання офіцерів та рівня викладачів великою мірою залежить життя солдатів і результат бойових дій. Він наголосив, що за роки незалежності в Національній академії Сухопутних військ підготували понад 10 тис. висококласних фахівців для ЗСУ, а за час війни понад 1,5 тис. випускників і викладачів закладу відзначені державними нагородами. 32 офіцерів удостоїли звання Героя України, дев’ятьох з них – посмертно.

Читайте також: Президент Зеленський на Львівщині відвідав поранених захисників

«Україна завжди пам'ятатиме своїх воїнів, своїх героїв, які віддали життя за свободу нашого народу», – додав він.

Нагадаємо, що Володимир Зеленський перебуває у Львові з робочим візитом. Тут він проводить зустріч з главою Туреччини Реджепом Таїпом Ердоганом та генеральним секретарем ООН Антоніу Гуттереш, який приїхав вчора, 17 серпня. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!