Президентка «Форуму видавців» Олександра Коваль стала директоркою Інституту книги

2059 0
Олександра Коваль виграла конкурс на посаду директорки Інституту книги, у якому брали участь 8 осіб з усіх куточків України.

У Міністерстві культури відбувся другий тур конкурсу на посаду директора Інституту книги. Експертна комісія оголосила переможницею президентку львівського «Форуму видавців» Олександру Коваль. Про це повідомляє LB.ua з посиланням на Міністерство культури.
 
На посаду претендували 8 осіб, одна з претенденток – директорка Черкаського книжкового фестивалю Людмила Фіть –зняла свою кандидатуру на початку другого туру конкурсу.
 
Також у конкурсі брали участь: письменниця Наталя Букіна, заступник директора «Українського дому» по соціально-культурних питаннях Андрій Гаджаман, керівниця ГО «Культура України» Оксана Гайдук, кураторка літературного об'єднання «Зоряна фортеця» Олена Савінова, директор Державної бібліотеки України для юнацтва Георгій Саприкін.
 
 
У конкурсній комісії було 9 осіб: Віктор Круглов, Олександр Красовицький, Ігор Мялковський, Богдан Скубко, Андрій Пучков, Олексій Сенченко і три експерти від Міністерства культури. 
 
Колишня директорка Інституту книги Тетяна Терен звільнилася з посади взимку цього року, після чого з команди пішло ще декілька чоловік. На її місце міністерство культури призначило виконуючого обов'язки директора - Сергія Ясинського, який на конкурс не подавався.
 
Раніше Tvoemisto.tv писало, що Олександра Коваль подала документи на посаду директорки Українського інституту книги. 
 

«Мене просили зголошуватися ще на перший конкурс, але тоді я змушена була відмовитися. Мені прикро, що Український інститут книги (УІК), через 2 роки після  його заснування, досі не «запустився»», – говорить президентка«Форуму видавців».

Окрім того, на початковій стадії роботи вона планує зосередитися не на креативній стороні УІК, а на адмініструванні, налагодженні усіх процедур.

Читайе також: Чим здивує ювілейний 25 Форум видавців у Львові

Щодо президентства «Форуму видавців», вона зізналася, що хоче якнайшвидше покинути цю посаду, запустивши діяльність УІК та всі заплановані програми.

«І я впевнена, якщо мене оберуть, то до кінця 2021-го все працюватиме як годинник, а я зможу споглядати як росте мій внук. Зростання доньки я пропустила через Форум», – пояснила пані Олександра.

Нагадаємо, що УІК став новим співорганізатором «Форуму видавців». Міністерство культури зробило таке розпорядження. Новий співорганізатор означає для «Форуму видавців» більше фінансування.

Створення Інституту книги було анонсоване Миколою Княжицьким у вересні 2015 року під час Форуму видавців у Львові.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!