Президентка Єврокомісії прибула до України

778 0
За час повномасштабної війни Урсула фон дер Ляєн втретє приїхала до Києва.
Фото: Twitter

Фото: Twitter

Глава Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн прибула з візитом до Києва. Це вже втретє президентка Єврокомісії відвідує столицю України з початку повномасштабної війни росії. Про свій візит вона повідомила у Twitter.

«Стільки всього змінилося. Україна тепер кандидат на вступ до ЄС. Я обговорю з Володимиром Зеленським та Денисом Шмигалем, як продовжувати зближувати наші економіки та людей, поки Україна рухається до вступу», – написала Урсула фон дер Ляєн.

 

 

Як пише «Європейська правда», напередодні президентка Єврокомісії виступала у Європарламенті із щорічним зверненням «Про становище Союзу», у центрі якого була боротьба із викликами, які створює режим путіна. Вона зазначила, що президент країни-агресора програє свою загарбницьку війну, а Україна та Європа її виграють. Також фон дер Ляєн заявила, що Євросоюз продовжить підтримку України та посилюватиме санкції проти рф, які вже завдали їй величезної шкоди.

Під час промови президентка Єврокомісії оголосила про виділення 100 мільйонів євро на відновлення розбомблених шкіл в Україні та анонсувала свій сьогоднішній візит.

Юлія Осим

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!