Президентка Європейського парламенту уже в Україні, вона їде до Києва

1674 0
Деякі медія зазначають, що цей візит має посилити позиції української заявки на здобуття статусу кандидата на членство у ЄС
Фото: twitter

Фото: twitter

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола їде до Києва. Вона вже знаходиться в Україні. Про це свідчить фото на фоні потягу «Укрзалізниці», яке вона розмістила на своїй сторінці у twitter.

«На шляху до Києва»,- коментує вона.

Голова Європарламенту Роберта Метсола стане першим керівником інституту ЄС, який завітає до України з початку російського вторгнення. Про це повідомляє Politico. Подробиці про поїздку чи порядок денний Метсоли заздалегідь не повідомляють із міркувань безпеки.

Раніше про візит президентки Європарламенту до столиці України написала El Espanol. Видання зазначає, що такий візит має посилити позиції української заявки на здобуття статусу кандидата на членство у ЄС. За словами офіційного представника голови ЄП Юрі Лааса, Метсола передасть Україні «послання підтримки та надії від імені Європейського парламенту».

Додамо, Євросоюз зобов’язався підтримати Україну і допомогти у відновленні після війни. Для цього створять спеціальний фонд. 




Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!