У Львові проведуть президентські дебати в прямому ефірі. Де подивитися

2744 0
Як кандидати в Президенти України бачать зовнішню політику України, економічну та оборонну складові і формат співпраці з ЄС та НАТО.
ілюстративне фото: Сергій Балай

ілюстративне фото: Сергій Балай

Сьогодні, 14 березня, в прямому ефірі «Твого Міста» відбудуться перші дебати за участі довірених осіб у Львівській області кандидатів в Президенти України. 

Хто представлятиме кандидатів

  • від Петра Порошенка – Софія Федина, довірена особа в 126 в. о., політолог-міжнародник, радниця Голови Львівської обласної ради
  • від Анатолія Гриценка – Андрій Соколов, довірена особа в 118 в. о., Голова Конфедерації вільних профспілок Львівщини
  • від Юлії Тимошенко – Наталя Тимчій, довірена особа в 116 в. о.; в. о. голови Львівської міської організації Батьківщина
  • від Олександра Шевченка – Ігор Телішевський, керівник Львівської обласної організації «Українське об'єднання патріотів – УКРОП»
  • від Руслана Кошулинського – Любомир Мельничук, довірена особа в 116 в.о., Голова Львівської міської організації Свобода


Запрошення також були надіслані у виборчі штаби кандидатів Володимира Зеленського, Юрія Бойка та Олега Ляшка. Від штабу Юрія Бойка редакція не отримала жодної відповіді, у штабі Володимира Зеленського повідомили, що розглядають можливість участь в прямих ефірах на інші теми, а в штабі Олега Ляшка сказали, що можуть взяти участь тільки в ефірі 28 березня.

Також на ефір запрошені члени експертної групи проекту «Обирай Свідомо!»:

  • Юрій Підлісний, завідувач кафедри політичних наук, керівник програми "Етика-Політика-Економіка" УКУ
  • Олег Паска, керівник Вищої школи публічного лідерства НУ «Львівська політехніка»
  • Роман Зафійовський, Комітет підприємців Львівщини
  • Наталія Зайцева-Чіпак, Український центр вивчення громадської думки "Соціоінформ"
  • Андрій Рождественський, виконавчий директор Центру лідерства УКУ, LvBS


Читайте також: «Свідомі вибори». У Львові проведуть передвиборчі дебати

Як відбуватимуться дебати

Дебати триватимуть 1,5 години – з 20.00 до 21.30. Кожен кандидат чи його довірені особи матимуть рівний час для представлення своїх програм (тривалість може змінюватись, залежно від кількості учасників). Допускається використання презентаційних матеріалів. Їх показ чи презентація включається до загального часу кандидати/його довіреної особи.

Як поставити питання учасникам

20 хвилин наприкінці ефіру відведено на запитання до гостей програми від аудиторії - присутніх членів експертної групи, журналістів та аудиторії, яка дивиться пряму трансляцію і може надсилати свої запитання через коментарі на Фейсбук-сторінці «Твого міста».

Де подивитися

Прямий ефір можна дивитися на сайті «Твоє Місто», сторінці у Facebook та YouTube-каналі. Орієнтовний початок трансляції – 20:00.

Про проект «Свідомі вибори»

Інформаційно-просвітницький проект медіа-хабу «Твоє Місто» триватиме у час президентської і парламентської виборчих кампаній 2019 року в Україні. Ми ставимо собі за мету – дати відповіді на ключові запитання виборців і сприяти максимально об’єктивному та конкретному представленню програм учасників цих виборчих кампаній широкій аудиторії Львова і Львівщини.

У межах кампанії «Свідомі вибори» проведуть серію публічних дебатів та опублікують цикл просвітницьких матеріалів.

Публічні дебати проходитимуть у прямому ефірі в телестудії медіа-хабу «Твого міста». Серед тем, які обговорюватимуть під час ефірів, – ті, які мають безпосередній вплив на життя виборців (безпека, економіка, освіта, інші). Важливо, що під час дебатів кандидати та їх представники отримають зворотній зв’язок на свої програми від експертів та пропозиції від активної аудиторії, зможуть почути та краще зрозуміти потреби свого виборця.

Цикл просвітницьких матеріалів даватиме відповідь на ключові запитання виборців – якими є повноваження президента, парламенту, місцевих рад; як перевірити наявність виборця в реєстрі, як проголосувати поза дільницею і т.д. Матеріали у форматі конструктивної журналістики публікуватимуться на сайті tvoemisto.tv та на сторінках видання у соцмережах. 

Критерії відбору учасників «президентських» дебатів

До участі запрошуються кандидати та/або довірені особи, які є їхніми представниками або висунуті політичними партіями. Рейтинг кандидата, за даними соціологічних компаній, не є меншим 2% (до уваги беруться дані дослідницьких центрів – КМІС, Фонд «Демократичні інціативи»,  Центр Разумкова, ФАМА, Соціоінформ, «Рейтинг»).

Для забезпечення рівних умов для усіх учасників можливою є виключно безпосередня участь в ефірі у студії і не передбачається можливість включення «віддалено» (через скайп, вайбер чи інші месенджери).

Участь для кандидатів/представників кандидатів у всіх дебатах у межах проекту є безкоштовною.

Орієнтовні дати прямих трансляцій: 14, 21 та 28 березня, 4 та 18 квітня. Початок трансляцій: о 20:00.

Здійснено в рамках проекту "Свідомі вибори" за підтримки фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні. Погляди авторів не обов’язково збігаються з офіційною позицією уряду США. / Supported by the Media Development Fund of U.S. Embassy in Ukraine. The views of the authors do not necessarily reflect the official position of the U.S. Government».

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!