Президентську резиденцію у Львові продадуть з аукціону

2755 0
Резиденцію на вулиці Глінки, 12 у Львові включили до переліку об’єктів спільної власності територіальних громад області, які продадуть з аукціону.
Фото: ipress.ua

Фото: ipress.ua

Рішення про продаж будинку сьогодні, 9 вересня, під час засідання сесії підтримало 68 депутатів Львівської облради, пише Zaxid.net.

Як зазначив голова ЛОР Петро Колодій, голови депутатських фракцій прийняли рішення не прописувати, на що будуть витрачені кошти від продажу об’єкту. "Наразі ми не прописали, на що підуть кошти. Рішення куди їх спрямовувати буде прийнято після продажу будівлі", - повідомив Петро Колодій.

Кошти від продажу будинку на Глінки пропонують спрямувати на фінансування реконструкції перинатального центру на вул. Джорджа Вашингтона.

Питання про продаж резиденції виносять на засідання сесії облради вдруге. Перший раз депутати провалили голосування.  

Будинок на вул. Глінки призначений для тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi. Однак насправді резиденція площею 489,9 кв. м простоює. У минулому році витрати на її утримання становили понад 170 тис. грн. За оцінкою депутата Львівської облради Ганни Костюк, стартова ціна резиденції на аукціоні могла б сягнути 10-17 млн грн.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!