Мережа ресторанів купила президентську резиденцію у Львові. 10 фактів про аукціон

6130 0
Львівська обласна рада продала будівлю президентської резиденції, що на вул. Глінки, 12 у Львові напередодні місцевих виборів – 20 жовтня. Сума продажу становить 20,25 млн. грн.
фото: zakarpatlis.gov.ua, img2.com

фото: zakarpatlis.gov.ua, img2.com

Резиденцію продано за 20 мільйонів 252 тисячі 400 гривень. Квадратний метр  орієнтовно вартує 50 тисяч гривень. Спочатку стартова ціна становила понад 29 мільйонів.

1.    В аукціоні брали участь дві фірми: ТзОВ «Системи лояльності» (компанія зареєстрована на Кіпрі) та ТзОВ «Рітейл менеджмент системс». Переможець торгів — ТзОВ «Рітейл менеджмент системс». Уповноважена особа-керівник фірми, яка стала переможцем торгів, — Людмила Остапчук, яка працює начальником відділу постачання холдингу емоцій “!Fest”. Вона підтвердила інформацію про купівлю  будівлі президентської резиденції на вул. Глінки, 12

2.      Громадськість та пресу на аукціон не кликали, хоча, як стверджують в облраді, оголошення про продаж було опубліковане належним чином в газеті. У випадку, якщо аукціон здійснено без публічності, то його можна вважати недійсним.

3.    Площа резиденції на вулиці Глінки становить майже 489,9 м², тому покупець придбав її за ціною в 41,3 тис. грн/м². Микола Бандра, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради, розповів ZAXID.NET, що покупець вже повністю оплатив нерухомість, причому швидше передбаченого договором терміну.

4.      Українське законодавство класифікує участь в аукціоні двох пов’язаних фірм, як «спотворення результатів» та порушення засад економічної конкуренції. У «Холдингу емоцій «!Fest» цей факт обіцяли прокоментувати, однак після того не брали слухавку.

5.      Це був вже шостий аукціон з продажу резиденції. Відтак вартість нерухомості було значно знижено від початкової. Спочатку експерти оцінили вартість будівлі у понад 28,9 млн грн.

6.      Микола Бандра, начальник управління майном спільної власності Львівської обласної ради уважає ціну за яку продали резиденцію прийнятною. «Не погоджуюся, що продано за безцінь. Це некоректно. Якщо так дешево, тоді чому в аукціоні не брали участі десять учасників? Бюджет області поповнився більш як двадцятьма мільйонами гривень», - сказав він у коментарі журналісту «Високого Замку».

7.      Частину суми від продажу резиденції чиновники облради обіцяли використати на енергозбереження в бюджетній сфері області (орієнтовно 15 млн грн), решту – на співфінансування проектів з державного бюджету, зокрема реконструкцію Львівського перинатального центру.

8.     Резиденція не використовували за призначенням не один рік. Проте, щороку на її утримання виділяються кошти з бюджету. Зокрема, тільки на міні-басейн з обласної скарбниці виділяли понад 100 тисяч гривень, а на утримання будівлі за 2013 рік витратили 170 тисяч гривень. Облрада визначила на конкурсі експертну фірму (ПП «Отава»), яка оголосила стартову ціну об’єкта. Будинок площею 400 «квадратів» разом з огорожею та землею (ділянка в оренді) торік оцінили у майже 29 мільйонів гривень. Квадратний метр будинку резиденції – 58 тисяч гривень. Крок аукціону – 10% від вартості лота. Після двох невдалих торгів (ніхто не подав заяви на аукціон) чиновники Львівської облради вирішили «заморозити» торги і чекати кращих часів.

9.      Будинок на вулиці Глінки, 12 використовували як державну резиденцію, що офіційно призначена для «тимчасового проживання перших осiб України та iнших держав, членiв офiцiйних делегацiй, якi перебувають з вiзитом у Львiвськiй областi. Однак протягом останніх років вона здебільшого простоювала.

10. «!Fest» - мережа концептуальних авторських ресторанів та напрямків. Заснована у Львові 2007 року. До мережі належать такі заклади як «Криївка», «Зеник», «Театр пива», «Гасова Лямпа», «Дім Легенд» та інші. 

Читайте також: Президентську резиденцію у Львові знову намагаються продати

За інформацією: Високий Замок, zaxid.net, Наші Гроші, zik.ua.

Підготувала Мар'яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!