Про батьківську любов аж до космосу. Які фільми подивитися до Дня тата

3133 0
21 червня в Україні святкують День батька.
Ілюстративне фото: Vgorode

Ілюстративне фото: Vgorode

У третю неділю червня в Україні офіційно відзначають День Батька. Свято започаткували 19 червня 1910 року. 

Національним святом цей день став у 1966 році, коли президент США Ліндон Джонсон оголосив третю неділю червня Днем Батька, після чого до відзначення Дня Батька долучилися й інші країни. Tvoemisto.tv пропонує переглянути кілька цікавих, на нашу суб’єктивну думку, фільмів про батьків-чоловіків, котрі потішать кумедними сценами та життєвими ситуаціями.

«Додому» (2019)

За сюжетом стрічки, батько, роль якого виконав Ахтем Сеітаблаєв, вирушає до Києва, щоб забрати меншого сина додому в Крим. На півострові йому необхідно ще поховати старшого сина за мусульманськими традиціями.

2+1 (2016)

Самуель - красунчик і бабій, залишився в непростій ситуації: одна з його подружок, Крістін, народила йому доньку та залишила батькові на виховання. Сама Крістін тікає у Лондон, а Самуелю доводиться не лише самостійно виховувати доньку, а й знайти її маму.

Місіс Даутфаєр (1993)

Класична комедія, що полюбилася багатьом із дитинства. Фільм оповідає про батька, який після розлучення з дружиною хотів частіше бачитись із сином та донькою. Йому в голову прийшла ідея – переодягнутися у жінку старшого віку і стати няненю для своїх дітей. У результаті його план провалився, втім йому вдалося довести дружині, що може бути хорошим батьком для своїх дітей.

Скажене весілля (2014)

Французька комедія про багатодітного батька Клода, котрий хотів видати своїх доньок заміж за аристократичних французів, однак усі його дочки одружилися з представниками різних національностей. Єдина надія батька — молодша донька Лаура. Якою буде реакція батька, коли він дізнається, що обранцем доньки став француз із африканської родини?

Інтерстеллар (2014)

Ця історія про те, як люблячий батько-одинак в ролі Метью Макконахі виявляється ще й дуже хорошим пілотом та інженером. Йому доводиться покинути своїх рідних, аби врятувати людство і дізнатися, чи є майбутнє у всесвіті.

Армагеддон (1998)

Сімейна драма дочки і батька – нафтовика-бурильника розвиваються на тлі глобальної катастрофи – до землі летить величезний метеорит. До фатального зіткнення залишаються лічені дні. Настає Армагеддон, трагічний фінал світової історії. На метеорит висаджується група буровиків на чолі з Гаррі, там же і коханий його дочки.

Капітан Фантастик (2016)

Бен – ексцентричний батько великого сімейства, який виховує шістьох дітей далеко від цивілізації. Діти не ходять до звичайної школи, полюють на диких тварин, щоб добути їжу, орієнтуються на місцевості по зірках і лікують рани мохом. Однак все змінюється, коли вони дізнаються, що їх мати, яка довгий час лікувалася від депресії, померла. Разом з дітьми Бен відправляється на похорони дружини, де здивовані діти вперше стикаються з реальним світом

Я – Сем (2001)

Це історія про неповносправного героя Шона Пена за право боротися про власну доньку Люсі, яка вже обігнала батька за рівнем інтелекту.

Дівчина з Джерсі (2004)

Оллі Трінк (Бен Еффлек) зробив чудову кар'єру, одружився на коханій жінці і чекає на народження дитини. Але ця ідилія починає руйнуватися, коли народжуючи помирає дружина Оллі і він тепер мусить виховувати дочку. Для такої людини як він, це є справжньою катастрофою: починає руйнуватися його кар'єра та особисте життя. Він втрачає роботу і вирішує переселитись до Нью-Джерсі, місця де він виріс.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!