Про імунітет, трамваї Львова та Шевченка. 5 текстів, які ви могли пропустити

1796 0
Tvoemisto.tv зібрало для вас п'ять найкращих текстів тижня.
Фото: Марія Стахів

Фото: Марія Стахів

Повези мене туди, де асфальту нема. Чому Львів купує старенькі трамваї?

Львів знову закупить вживані трамваї з Європи. Чи справді місту вигідніше купувати електротранспорт, який уже від’їздив іноземними коліями, скільки це коштує та найголовніше – який термін експлуатації секонд-хенду, –дізнавалось  Tvoemisto.tv.

 

Сон, обійми і кава. Що насправді впливає на імунітет

Професор Валентина Чоп’як керує Західноукраїнським регіональним центром клінічної імунології та алергології, що на Пекарській, 69б, а також завідує кафедрою клінічної імунології та алергології медуніверситету. Впродовж 14 років була Головним імунологом та алергологом України. Загалом її клінічна практика нараховує 37 років. ;Tvoemisto.tv розпитало у неї, чи мають львів’яни особливий тип імунної системи, як тримати своє здоров’я в нормі та у яких продуктах шукати природні вітаміни.

 

Як Львів зекономив на кондукторах і втратив на «зайцях»

ЛКП «Львівелектротранс» ліквідував службу кондукторів, відтак кількість «зайців» відчутно зросла – вони «наїжджають» щомісяця на п’ять мільйонів збитків для підприємства. То, може, варто повернути кондукторів у львівський електротранспорт, запитує журналістка Марія Цигилик.

 

Шевченко та люди на літеру «Х»

Сьогодні  в Україні відзначають 203 річницю від дня народження Тараса Шевченка – митця, чия творчість мала вплив на десятки поколінь. Не зник цей вплив і тепер: на Шевченка регулярно намагаються приміряти якісь сучасні шати, називають його як не репером, то хіпстером. Журналіст і літературознавець Андрій Дрозда пише про те, наскільки виправдано порівнювати Тараса Григоровича та представників сучасних субкультур.

 

Місто чоловіків. Чому Львів не пишається відомими жінками

У Львові можна знайти пам’ятники броварам, усмішці, портфелю, сажотрусу, першому футбольному матчу тощо. А чи знаєте ви, скільки пам'ятників відомим жінкам є у місті? Експертки і науковиці розповіли Tvoemisto.tv про те, чому у Львові пам'ятники жінкам практично відсутні, на честь кого вартувало б їх встановити та чому це важливо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!