Про колядки по-сучасному. В Україні презентували «Велику різдвяну книжку»

1927 0
Метою написання «Великої різдвяної книжки» є передати сучасній людині євангельські істини зрозумілою мовою.
фото: угкц

фото: угкц

Блаженніший Святослав, Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви взяв участь у презентації «Великої різдвяної книжки» видавничо-світнього проєкту «Портал». Авторами видання письменниця з Тернопільщини Надійка Гербіш та історик Ярослав Грицак. У своєму слові Блаженніший назвав видання «книжкою про колядки по-сучасному». Про це повідомляє пресслужба УГКЦ.

«Ця книжка є особливим запрошенням до діалогу і спілкування між тим, хто вміє колядувати, і тим, хто не вміє, між тим, хто знає щось про колядки, і тим, хто взагалі не усвідомлює їхнього існування в нашому сьогоденні, між віруючим і невіруючим», – каже він і додає, що в колядках світське і релігійне, сучасне і вічне сплітаються в одне. У цьому, за словами Предстоятеля УГКЦ, полягає і саме таїнство Різдва: «Вічний народжується в історії; Вічний стає предметом дослідження істориків; Боже Слово творить історію і творить культуру».

Читайте також: Незрячість – не вирок. Я пишу коди на рівні з усіма програмістами

Блаженніший наголосив на тому, що колядки є невід’ємним елементом української культури може бути «одним з інструментів загальнонаціонального єднання, бо колядують усі: і католики, і православні, і протестанти, і Схід, і Захід, і Північ, і Південь». За його словами, феномен колядки сьогодні справді може бути елементом загальнонаціонального, християнського, духовного єднання.

Закликаючи читачів відкрити для себе «Велику різдвяну книжку», Блаженніший Святослав заявив про свої сподівання на те, що вона стане «нашим новим українським духовним бестселером» і відповість на запити сучасного українця, а відтак творитиме культуру, історію та допоможе передати нашу традицію, скарб, феномен української колядки наступним поколінням.

Варто зазначити, що метою написання «Великої різдвяної книжки» є передати сучасній людині євангельські істини зрозумілою мовою. Саме тому автори сподіваються, що вона «хоча б когось приведе до Христа». 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!