На правах реклами

Львів’янин, який почав будувати країну з рідного міста

3181 0
Як і чимало інших українців, експерт з державних закупівель Мирослав Сімка у 2013-му році змінив затишний офіс на Майдан. Після переломних моментів для України, чоловік зрозумів, що варто повертатись до рідного Львова, бо країну треба будувати там, де ти живеш і тими справами, які ти вмієш робити найкраще.
фото: прес-служба "УГП"

фото: прес-служба "УГП"

Сьогодні Мирослав Сімка очолює великий антикорупційний проект «Тендер і злочин», що має на меті викорінити корупцію з державних закупівель. Схема проекту така: експерти аналізують, як проводились державні торги, і, знаходячи порушення, скеровують інформацію до правоохоронних органів, які в свою чергу реагують на порушників – накладають штрафи, відкривають кримінальні провадження. Таким чином лише за один рік завдяки проекту Мирослава Сімки «Тендер і злочин» вдалось не дати вкрасти з бюджету кілька мільйонів гривень.

Проте мета роботи Мирослава – не лише виявляти порушення та імена корупціонерів. Разом зі своєю командою він ставить ціль сформувати систему прозорих торгів, впровадити європейські практики державних закупівель. «Краще працювати з передумовами корупції, а не з її наслідками», – говорить Мирослав.

Довідка. Сьогодні Мирослав Сімка – експерт з державних закупівель. Почав працювати у Львівській міській раді,  у 2007 році очолив новий підрозділ з державних закупівель. Він фактично з нуля збудував чітку та зрозумілу систему, за якою школи, садочки, лікарні та комунальні підприємства здійснювали замовлення послуг та товарів. Після 5 років роботи у  місцевому самоврядуванні, він пішов у іншу сферу – консультував бізнес, а потім працював в Києві у міністерстві. Проте повернувся до рідного міста і створив антикорупційний проект «Тендер і злочин».

Аби бути успішним у житті, вважає Мирослав, варто дотримуватись трьох речей: вміти слухати, не боятись змін та оточувати себе позитивними людьми. Його натхнення – це його сім’я: дружина Мар’яна та дві маленькі донечки Квітослава та Ярослава. Заради їхнього доброго майбутнього Мирослав готовий брати на себе відповідальність та щодня, нехай малими кроками, але  змінювати політику.

Опублікувала Ольга Сорока


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!