У Львові хочуть прибрати усі припарковані авто з центру міста

4369 1
Сьогодні в історичній частині міста існує проблема з можливістю припаркувати автомобіль. Tvoemisto.tv запитало в головного архітектора Львова Юліана Чаплінського, як місто планує вирішувати це питання.
Фото: zik.ua, lypneva.com

Фото: zik.ua, lypneva.com

Плани міста щодо паркування

Є схема, яку розробляли ще до Євро-2012. Вона актуальна й досі. Місто сьогодні веде переговорити з потенційними інвесторами про паркінг біля ЛНУ ім. Ів. Франка. Є ще два паркінги, які хочуть побудувати, але це конфіденційна інформація. Ціль – побудувати мережу паркінгів навколо центру міста на 1500 автомобілів загалом. І заборонити паркуватися в центрі, або зробити велику ціну за це.

Читайте також: Скільки у Львові коштує паркування?

Щодо кількості паркомісць для новобудов

Це регламентують державні будівельні норми. Вони ставлять вимоги до кількості паркомісць. Але в реальності не завжди вдається так зробити. Є «Опера Пасаж», який формально по закону мав би мати на 10 м2 площі паркомісце. Але його фізично не може бути. Якщо говорити про «Форум Львів», то по нормах якщо ми змусимо там поставити 2 тис. автомобілів то проспект Чорновола просто зупиниться. Відтак краще зробити 600 місць. Щодо міста, то є різні вимоги до різних районів із різними коефіцієнтами до неземних чи підземних паркінгів.

Читайте також: Львів'яни можуть поскаржитися на порушників паркування онлайн

Орієнтація на європейські міста

Сьогоднішня політика європейських міст полягає в тому, щоб якомога більше унеможливлювати, особливо в історичній частині міста, кількість парковок і кількість машин. Адже чим більше є місць для автомобілів, тим більше автомобілів туди приїжджає. Насправді до 2012 року в центрі Львова паркувалося 1500 автомобілів, а зараз паркується 1200. Причина полягає в тому, що ставляться стовпчики, які це унеможливлюють, і таким чином звільняються місця для пішоходів.

Спілкувався Ігор Саджениця


Читайте також:
17 Вересня, 2015 13:28
львів'янин Ага, а може давайте Садового з Чаплінським приберемо з центру міста?
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!