Санкції проти росії, перемовини і вивезення людей з Маріуполя. Про що говорив Зеленський у Давосі

1743 0
Окремо він згадав, що ЄС не може погодити нафтове ембарго проти росії через опір Угорщини.
Володимир Зеленський

Володимир Зеленський

Відсутність єдності

Президент Володимир Зеленський розкритикував країни Заходу за відсутність єдиної позиції щодо підтримки членства України в ЄС, розширення НАТО і запровадження санкцій проти росії. Про це він говорив під час Українського сніданку в Давосі у середу, 25 травня, повідомляє «Європейська правда».

«Зараз питання Європейського Союзу. Скажіть мені, будь ласка, є єдність на європейському континенті щодо України, щодо майбутнього України? Чи є ця єдність? Я не бачу поки що. Але чи це справедливо? Я думаю, що ні», – сказав Зеленський, маючи на увазі дискусії щодо надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС і швидкого членства.

Нафтове ембарго

Президент України також розкритикував неможливість ЄС погодити нафтове ембарго проти росії через опір Угорщини. Окремо він згадав, що на початку війни на Заході не змогли домовитись про закриття неба над Україною.

«Ми боролися за закриття неба, але якось це питання заглохло. Хтось забув. Ми не забули. З неба прилітає щодня. Ми нічого тут не забули. Тут є впевненість в собі у Заходу? Немає», – зазначив президент.

Читайте також: «Є політики, які хотіли побачити душу в очах путіна», – Валерій Пекар 

Перемовини з росією

Крім того, передає «Українська правда», єдиним позитивним моментом переговорів з росією Зеленський назвав те, що вдалося вивезти людей з Маріуполя, а також цивільних та військових з «Азовсталі».

«Єдиний позитивний момент – якщо можна сказати, що це позитив – те, що сторони почали говорити щодо розблокування «Азовсталі» і вивезення людей з Маріуполя. Цивільних людей перш за все, а потім вже і з заводу «Азовсталь» вивозили поранених, важких. Тож тут, я вважаю, що був хоч якийсь позитив, ці перемовини дали можливість вивезти людей», – сказав Зеленський. 

Щодо наступної долі перемовин із росією, то президент додав, що не бачить зацікавленості з боку країни-агресора і не бачить якихось предметних речей.

Нагадаємо, загальні бойові втрати противника з 24 лютого по 25 травня становлять 29 450 (+100) особового складу. Окрім цього, ворог втратив 1 305 танків та 3 213 бойових броньованих машин. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!