Про що Петро Порошенко говорив у Львові. Основні тези

4112 2
Президент похвалив Львівщину та нагадав, чого Україна досягла за останні роки.
фото: file.liga.net

фото: file.liga.net

Сьогодні, 23 лютого, у Львові перебував з візитом Президент Петро Порошенко. Він взяв участь у засіданні регіональної ради розвитку Львівщини.

Глава держави виступив з промовою перед присутніми. Він нагадав, що змінилось в Україні за останні роки і чому українці мають вірити у свої сили та свій шлях надалі.

Про політиків і народ

Лише український народ буде визначати, куди йому рухатись. А Кремль не буде ставити Україні, та й Європі в цілому, своїх умов. Путін розраховував на нашу слабкість в 2014-му, але він не знає українського народу. Нехай погортає сторінки про Бандеру, про УПА – там відповіді на всі наші успіхи зараз. Він думав, що він знає Україну, але завжди бачив лише політиків, які прибували до нього з Києва, кланялися і були готові укладати вигідні Кремлю угоди – чи то про газ, чи то про Крим. Це не був український народ, ті, хто до нього їздив.

Про мир

Вони (політики – ред.) думають, що якщо встануть на коліна і попросять в Путіна мир, то одразу за рогом буде мир. Ні! Там за рогом сидить Путін. І яка його відповідь, він нам демонструє протягом останніх 5-ти років.

Про Європу й економіку

Майже 50% українського експорту – це найбільший, найнадійніший, найзаможніший ринок – ринок Європейського союзу. У 2018 році, під час війни, ми продали до Європейського союзу товарів більше, ніж будь-коли за українську історію. І лідером тут є Львівщина. Вона найбільш готова до економічної конкуренції на теренах Євросоюзу. Наш експорт був забезпечений львівським локомотивом: частка ЄС в загальному експорті Львівської області становить 78,6%. І лише за рік експорт збільшився на 22% – ось що означає зона вільної торгівлі, коли ми ефективно працюємо.

Про Європу і людей

Україна має повернутися у велику родину європейських народів. Найбільш важливими є контакти між людьми, бо українець себе вважає європейським народом. Зараз він може з біометричним паспортом вільно їхати в Європу. І це є остаточне «прощавай» для радянської імперії. Зрадофіли казали – а навіщо безвіз українцям? Все рівно ніхто не поїде. Лише за біометричними паспортами до Євросоюзу зїздили понад 2 мільйони українців.

Окрім того, в рекордно короткі терміни ті, хто хотіли безвіз, отримали доступ до лоукостів. Скільки сміху було наді мною, коли я сказав якось, що українець, який працює, зможе на вихідні злітати в будь-яку європейську столицю, щоб її подивитись. Може на багато не вистачить, але на філіжанку кави – так. Казали, що я сміюсь і знущаюсь. Скільки зараз коштує квиток? Якщо брати заздалегідь, то це коштує менше 20 євро. Зїздити в Європу за 600 гривень може собі дозволити багато людей. І не тільки за кавою, а за твердим переконанням, що ми з вами рухаємось правильним своїм шляхом.

Про армію

Також підтвердженням цього є те, що ми в рекордно короткий термін, немислимий для багатьох іноземних фахівців, створили нову армію. Казали, що для створення однієї бригади потрібно 5 років і нова армія буде створена не за мого життя. Я казав, щоб за моє життя не турбувались, а армія буде створена зараз і вже, і ми покажемо світові, як створюється армія, бо це є гордість всієї нації. І армія створена.

Про українську мову

Ми повернули українській мові несправедливо втрачений статус державної. В Конституції норма про державний статус української мови точно була і раніше. Але чим відрізняється ситуація зараз? Я не буду вам розповідати, просто ввімкніть українське радіо. У 99% ви почуєте українську мову і українську пісню. 1% буде іншою мовою – не російською. І жодного тиску. Українці просто перестали слухати радіо, якщо там немає української мови і української пісні. А рекламодавці перестають платити гроші, якщо радіо не слухають. І вже ніхто не говорить про якийсь неформат.

Про віру в перемогу і стратегію

Все зроблене вже стало історією. Але я нагадую про це з однією метою – щоб ми побачили рецепт наших малих і великих перемог. З чого все починається? З віри в перемогу. Повірили в церкву – здобули, повірили в армію – здобули, повірили в безвіз – здобули.

Наша стратегія – перетворити Україну в регіонального лідера, на невідємну складову європейської цивілізації і наріжний її елемент безпеки. Без безпеки України не може бути безпеки Європи. Не вірте тим, хто каже, що повернення України в Європу неможливе. Ми просто маємо ставити перед собою великі цілі. І тоді єдність, впевненість у вибраному шляху і в своїх силах приведуть нас до перемоги.

Також Петро Порошенко розповів про план розвитку української економіки, захист середнього класу та припинення відтоку молоді з України. Детальніше – у нашому відео.


Читайте також:
24 Лютого, 2019 04:36
Місько Джеґґер Ну мо спиздів відсотків на двадцять, а шо такоє, зрада? Пітер, [***]уйте в свій Пітер і не вийобуйтесь. )))
23 Лютого, 2019 19:39
Пітер Блад Ураааа! Порохо-потрохоботи плещуть у захваті і ревуть!!!
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!