Архиєпископ Мокшицький про те, хто має бути відповідальним за Львів

1623 0
Було б краще, щоб ми були більш відповідальні за це наше гарне місто. Таку думку в інтерв’ю Tvoemisto.tv висловив архиєпископ Мечислав Мокшицький, митрополит Львівський Римо-Католицької Церкви, який живе у Львові уже упродовж восьми років, а до того багато років мешкав в Італії.
фото: galychyna.info

фото: galychyna.info

«У Львові поєднуються різні культури, різні національності. Львів є містом, яке приймає всіх, в якому всі добре почуваються. Львів’яни дуже відкриті. Сюди приїжджає багато людей і кажуть мені, що в ресторанах можна добре поїсти, є багата культура. Може, було би ще ліпше, щоб ми були більш відповідальні за навколишнє середовище, дбали про природу, чистоту і щоб кожен відчував: це є моє місто», - зазначив архиєпископ Мечислав Мокшицький.

Читайте також: Екс-секретар Папи Римського Івана Павла ІІ про подібність Риму і Львова

Духівник додав, що владі міста варто подумати і про додаткові паркінги: «Львів має багато туристів і мешканців. З кожним роком стає все більше машин. Я думаю, що тут бракує паркінгів. Також повинна бути ліпша міська комунікація і організація руху: автобуси, трамваї мають бути у ліпшому стані, бо ми знаємо, що маршрутки часто затримують трафік. У цьому є велика потреба. Дороги вже маємо: вони більш-менш добрі в центрі, проте деякі ділянки ще потребують ремонту. Загалом, знадобилось би більше фарби і кольору  на цих прекрасних кам’яницях».

Довідково:

Мечислав Мокшицький  – громадянин Польщі. Випускник Люблінського католицького університету. Був особистим секретарем Папи Івана Павла II.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!