Пробне ЗНО у березні не відбудеться

1299 0
Пробне зовнішнє незалежне оцінювання мали провести 19 та 26 березня.
Фото: huffingtonpost.com

Фото: huffingtonpost.com

Через повномасштабне вторгнення та війну Росії в Україну пробне зовнішнє незалежне оцінювання у березні не відбудеться. Воно було заплановане на 19 і 26 березня. Про це повідомляє Український центр оцінювання якості освіти.

«Очевидно, більшість запланованих заздалегідь заходів у цій ситуації (через ганебні загарбницькі дії Росії проти України – ред.) не можуть відбуватися, а будуть проводитися пізніше або й узагалі будуть скасовані. Наразі маємо вас повідомити, що проведення пробного зовнішнього незалежного оцінювання 19 і 26 березня не є можливим», – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Учнів 4 і 9 класів звільнили від ДПА

Визначитися із тим, як і коли будуть проводитися освітні оцінювання, можна буде лише після того, як настане мир.

Нагадаємо, що раніше Міністерство освіти і науки України затвердило календарний план підготовки та проведення зовнішнього незалежного оцінювання 2022 року. ЗНО мало розпочатися 23 травня з фізики, а також у травні випускники шкіл повинні були складуть тести з хімії та української мови, української мови та літератури. ЗНО з інших предметів мало відбутися з 1 по 17 червня 2022 року.

Через вторгнення Росії львівських учнів  спочатку перевели на дистанційне навчання, а з 28 лютого львівські школи оголосили канікули на два тижні. Згодом стало відомо про скасування Державної підсумкової атестації у 2022 році для учнів 4-х та 9-х класів шкіл.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!