Пробне ЗНО випускники здаватимуть у квітні. Графік тестувань

1653 0
З 5 січня 2016 року розпочинається реєстрація на пробне ЗНО і триватиме майже місяць – до 30 січня. Усім охочим спробувати свої сили необхідно зареєструватися на сайті Львівського регіонального центру оцінки якості освіти та здійснити оплату. Про це повідомляють у прес-службі Львівської ОДА.
Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Фото: erudyt.net, dt.ua, ckp.in.ua, 24daily.net

Вже 2 квітня відбудеться пробне ЗНО з української мови та літератури, а 9 квітня – з решти предметів.

За словами директора Львівського регіонального центру якості освіти Лариси Середяк, пробне тестування  є важливим етапом підготовки до основної сесії ЗНО. Це можливість для учнів попрацювати в пункті тестування, ознайомитися зі стандартизованими завданнями, з тестовими зошитами та бланками відповідей. Все це у комплексі допоможе перевірити  знання та дізнатися результат.

Що стосується вартості пробного тестування, то у 2016 році з одного предмету воно становитиме 111 гривень. Для дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування тестування є безкоштовним.

Окрім того, Лариса Середяк закликала абітурієнтів проходити також тренувальне онлайн тестування.

«Ми щороку говоримо про онлайн тестування, однак навіть половина учнів не знає про нього. Це реальні тестові завдання попередніх років. Для проходження онлайн тестування не потрібна реєстрація та оплата», - повідомила Лариса Середяк. -

Як розповіла директор департаменту освіти і науки ЛОДА Олександра Небожук, цього року освітянам буде дещо складніше готуватися до ЗНО.

«Раніше ми забезпечували доставку учнів лише на тестування з української мови та літератури, а тепер це уже два предмети, - Тому нам потрібно забезпечити насамперед транспортом усі населені пункти Львівщини, проходитиме ЗНО»,- зауважила Олександра Небожук.

Читайте також:Стало відомо, коли відбудеться ЗНО у 2016 році. Графік Тестувань

Реєстрація для ЗНО-2016 триватиме з 1 лютого до 4 березня. А зовнішнє незалежне оцінювання  – з 5 травня до 17 червня 2016 року.

Опублікувала Мар’яна Федина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!