Політична реклама

Продавати ліки і медтехніку по телебаченню тепер заборонено

950 0
Верховна Рада України заборонила телепродаж лікарських препаратів, що відпускаються за рецептом, а також медичної техніки, для застосування якої треба спеціальні медичні знання і підготовку.

За відповідний законопроект проголосували 229 народних депутатів, пишуть «Українські новини».

Основним завданням законопроекту є приведення законодавства України у відповідність з Європейською конвенцією про транскордонне телебачення.

Законопроект також передбачає, що час, який відводиться на рекламу і телепродаж, не може перевищувати 15% фактичного добового обсягу мовлення телекомпанії, а також, що частка реклами та телепродаж протягом години (60 хвилин) фактичного мовлення не повинна перевищувати 20% (і 25% під час виборного процесу).

Пропонується також заборонити спонсорування теле- і радіопередач з використанням будь-яких посилань на лікарські препарати, що відпускаються за рецептом та на медичну техніку.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!