Продовжити термін дії закордонного паспорта тепер простіше. Що змінилось

1184 0
Українці, які вимушено перебувають за кордоном, тепер зможуть більш оперативно продовжувати строк дії паспортів та вносити відомості про дітей.
Фото умовне

Фото умовне

Уряд прийняв постанову, яка врегульовує процедуру внесення інформації до закордонного паспорта громадянина України. Тепер українці, які вимушено виїхали за кордон через повномасштабне вторгнення, зможуть більш оперативно продовжувати термін дії закордонних паспортів.

Джерело: Пресслужба МЗС України

Зокрема, спростили процедуру внесення відомостей про дітей до паспортів їх батьків чи законних представників. Згідно з постановою, продовження терміну дії паспорта та внесення відомостей про дітей здійснюватиметься в день звернення на безоплатній основі.

Читайте також: Українці з окупованих територій зможуть вступати до ВНЗ без паспорта 

Це мінімізує випадки перебування дорослих та дітей за межами України без дійсних документів. Для більш детального інформування українців щодо режиму в’їзду та перебування закордоном доступна інтерактивна карта МЗС України.

Нагадаємо, що паспорти громадян України, термін дії яких закінчився під час воєнного стану, залишаються дійсними. Відповідну постанову 21 жовтня прийняв Кабінет Міністрів.

Ірина Давосир

______________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!