Політична реклама

Продукти на Львівщині подешевшали

1448 0
У грудні 2012 року порівняно із листопадом ціни на продукти харчування та безалкогольні напої у Львівській області знизились на 0,4%.

Про це Варіанти повідомило Головне управління статистики у Львівській області. 

Із хлібопродуктів знизились ціни на крупи і макаронні вироби, однак на рівні попереднього місяця залишились ціни на хліб. 

Подешевшали всі види м'яса, зокрема, яловичина – на 0,1%, свинина, птиця – на 0,4%. У середньому на 3,7% знизились ціни на фрукти, цукор, шоколад, однак подорожчали мололочні продукти яйця, овочі, алкогольні напої та тютюнові вироби. 

У галузі охорони здоров’я зросла вартість фармацевтичної продукції – у середньому на 0,3%. Медичні послуги подорожчали на 0,2% за рахунок стоматологічних послуг. Порівняно з попереднім місяцем, не змінились ціни на бензин, проте, за рахунок здешевшення квитків на літак на 20,3%, знизилась вартість транспортних послуг – на 0,1%. Послуги і товари для відпочинку та культури подешевшали в межах 0,2%.

Зросли ціни на туристично-екскурсійні послуги – на 2,7%, фотопослуги на 2,6%, кабельне телебачення – на 2,4%. У галузі освіти на 2,5% подорожчало навчання на курсах.

Загалом у грудні 2012 року щодо попереднього місяця індекс споживчих цін в Україні становив 100,2%, у Львівській області – 100%. 

За 2012 рік індекс споживчих цін (тарифів) в Україні становив 99,8%, у Львівській області – 99,3%. Натомість, за 2011 рік спостерігалось зростання споживчих цін. В Україні вони підвищились на 4,6%, у Львівській області – на 4,9%. 

Як поінформував директор Генерального економічного департаменту Національного банку України Олександр Петрик, за грудень 2012 року інфляція становила 0,2%, але в цілому за рік індекс споживчих цін уперше за останні десять років знизився на 0,2%.

Він пояснив, що це зумовлено впливом високої пропозиції продовольчих товарів та зниженням цін на їх значну групу, зокрема, плодово-овочеву продукцію (22,5%), цукор (16,8%), яйця (-19,7%) й іншу.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!