Політична реклама

Продукти в Україні подорожчають

1061 0
В Україні можуть подорожчати продукти харчування через звільнення від державного регулювання цін на низку продуктів.

Як повідомляє "Комерсант-Україна", Міністерство економічного розвитку й торгівлі розробило проект постанови уряду про зміну переліку продуктів, ціни на які підпадають під держрегулювання.

Зміни пропонується внести в чинні постанови Кабінету міністрів №1548 від 25 грудня 1996 року й №1222 від 17 жовтня 2007 року.

Чиновники пропонують виключити зі сфери державного цінового регулювання цілу низку продуктів: яловичину, свинину без кістки, філе курки, будь-яке м'ясо іншого птаха, ковбасні вироби найвищого ґатунку, курячі яйця найвищої категорії й добірні, олію соняшникову у різній упаковці, крім ПЕТ.

При цьому Мінекономрозвитку планує посилити контроль над молокопереробною галуззю. Якщо зараз під держрегулювання підпадає тільки м’який сир ("творог") жирністю до 9%, а також сметана до 20% і вершкове масло до 72,5%, то після внесення змін уряд зможе встановлювати ціни на весь спектр даної продукції.

У Мінекономрозвитку кажуть, що зміни спрямовані на лібералізацію умов торгівлі в Україні.
"Кабінет міністрів доручив обмежити контроль над цінами на соціально значимі продукти. Щодо більш дорогої продукції ціновий контроль запропоновано зняти", - сказало газеті джерело в міністерстві.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!